Acil ServisDoktor GözündenDr.Enes GÜLERDuyurularSerbest Paylaşımlar

#00333# EM-D@TE 2 NASIL GEÇTİ?

Yıllarca kafamda hayalini kurduğum tablonun resmini nihayet  geçtiğimiz hafta sonu Ankara’da gördüm.

3 senedir çeşitli sosyal medya platformlarında vermiş olduğumuz gayretlerin bir meyvesi olan projeydi EM-DATE. Katılımcılar tarafından Ankara Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Merkezi’nde 400 kişilik hınca hınç dolu bir salonda karşılandık. Böylesi muhteşem bir ambiansda  sunum ve sunuculuk yapmış olmak hayallerime giden yolun bir kapısıydı belki de.

             

 

Öğrencilik hayatım boyunca  okumaya dayalı,klasik rutin sunum şekillerinden çok sıkılan birisi olarak EM-DATE içerisinde sunumlara  çok önemli kavramlar yerleştirmiştik:’’ dinamik,aktif,enerjik,..’’

Katılımcılardan da kısa zamanda %100’e yakın bir memnuniyet bildirimleri alınması aslında herkesin bu öğrenme şeklini tercih ettiğini gösteriyor  sanırım.

 

 

Mecburi hizmet öncesi veya kısa zamandır mesleğini icra eden hekimlerin kaygılarını,endişelerini yenebilmeleri,mecburi hizmette kendilerini donanımsız ve yalnız hissetmemelerinin adresi hiç kuşkusuz artık EM-D@TE.

    

 

 

EKG Değerlendirme,Radyoloji Görüntüleme,İleri Havayolu Yönetimi,Temel Kardiyak Destek-CPR gibi  çok çeşitli atölyelerle genç  hekimleri mesleğe hazırlayan EM-D@TE ekibi; Pediatrik-Dahili-Jinekolojik Aciller gibi derslerle de katılımcılara teorik anlamda destek verdi.

 

 

 

Yine  Gülhane ekibi, Dr.Sinan Ceylan öncülüğünde  savunma sanatları olan AİKİDO ve İletişim Teknikleri dersleri ile katılmcılara  güven aşıladı.

 

           

 

 

Bunlarla da yetinmeyerek çok genç bir hekim olan Dr.Kıvanç Yangı tarafından Pecka Kuchka kısmında yurt dışı eğitimleri,yurt dışı sınavları ve doktorlukları hakkında çoğunluğunun hakim olmadığı bilgilendirici harika detaylar aktarıldı.

 

 

 

Çeşitli dans ve müzik gösterileri yanında,EM-D@TE ve Juniorlar Ekibinin yazıp oynadıkları Tiyatro sahnedeki seyircileri kahkahalara boğdu.

 

 

Uzun uzadıya anlatmayı o kadar çok isterdim ancak kelimelerim kifayetsiz kalıyor;yaşanılacak bir EM-D@TE’i daha arkamızda bıraktık. Bu süreçte bize destek olan TUSMER ve HippocrApp’ ı da unutmayalım.

Tusmer tıp fakültesi öğrencilerini Tıpta Uzmanlık Sınavına hazırlayan özellikle Yan Dal Uzmanlık planı olan hekimlerin uğrayıp bilgi alması gereken bir kurum iken; HippocrApp ise herkesin telefonunda cebinde bulundurması gereken adeta Facebook’ta Acil Hekimine Tüyolar Grubumuzun mobil uygulaması gibi diyebilirim.

Genel Cerrah Opr. Dr. Fahri Yılmaz tarafından hekimler arasında konsültasyon ve iletişimi sağlamak amacıyla ios, web, android ortamlarında geliştirilen, tıp ve diş hekimliği sektöründe hizmet veren tüm hekimlerin tıbbi iletişim sorunlarına çözüm olacağı öngörülen bir platform olarak hazırlanmış. Uygulama ile hekimlerin bilgiye ve tecrübeye ulaşmalarını kolaylaştırmayı amaçlıyor ve  farklı branşlar altında, vakaların yazı, fotoğraf ya da video kullanarak diğer meslektaşlarına sunarak, yardım ve görüş alabiliyor.Bu kapsamda HippocrApp uygulamasına da göz atmanızı tavsiye ederim.

 

                                

 

 

www.hippocrapp.com

Enes Güler

Gezmeyi seven,müzik,basketbol,yüzme ve adreanlinle iç içe olan,eşine ve işine aşık,acile gönül vermiş bir acilsever
Başa dön tuşu