Dr.M.Burak ÖLMEZ

#00299#Kişilik Tipinize Göre Bölüm Seçimi-Önce Tipini Bil :)

KİŞİLİK TİPİNİZE GÖRE BÖLÜM SEÇİMİ-ÖNCE TİPİNİ BİL 🙂
 
Daha kapsamlı ve ayırıcı olarak Uzm.Dr.Kenan Taştan hocamın hekimlere yaptığı sunum videosunu izleyerek kendi kişiliğinizi de tiplendirebilirsiniz. (https://www.youtube.com/watch?v=jytvyf_cxIE&t=4s) Ben daha daraltarak 4 tip kişilik üzerinden hangi bölümler kendi kişiliğinize daha uygun olabilir o konu ile ilgili yazmak istedim bugün :)(kişisel görüşümdür umarım faydası olur)
 
A TİPİ bir kişiliğe sahipseniz; özelliği hırslı,rekabetçi,pratik,sabırsız ve agresif olmalarıdır olarak tanımlanmış. “ekiple beraber yapılan” branşları yazarken düşünmekte fayda olabilir.Tek başlarına disiplinli çalışma şekillerinden dolayı daha mutlu ve başarılı olma ihtimalleri vardır.Cerrahi branş gibi ekiple yapılan işlerde ekip üyelerini sıkıntıya sokabilirler 🙂 tabi ki cerrahi branş yazarak meslekte en ileri de gidebilirler.(ama ekiple çalışmak zorunda oldukları için sosyal açıdan sıkıntı olabilir)telaşlı tipler oldukları için sakinlik,konsantrasyon isteyebilen branşlarda mutlu olamayabilirler (göz hastalıkları gibi).Fazla da bölüm telafuz etmeden:) bu tip iseniz kendinizin de çıkarabileceğinizi branşları yazarsanız mutlu olamayabilirsiniz.
 
B TİPİ bir kişiliğe sahipseniz özelliği ;Rahat,neşeli,sakin,işlerini erteleyen sıradan kişiler olarak tanımlanmış. “Amaan hallederiz” şeklinde kişiliği olanlardır. A tipinin tersidir.Burada püf nokta risk almaktan kaçınan tipseniz örneğin kadın doğum yazıp kendinize eziyet etmeyin .(sürekli risk almak gerektirir kanımca, seksiyoya alayım mı almayayım mı gibi)Grup çalışması yapılacak uzmanlık branşlarında uyumludurlar,dahiliye vs.Tabi dahiliye çoğu zaman çok rahat tiplerle de olmayabilir.Bu tipseniz ona göre düşüneceğiniz branşıda özelliklerinize göre düşünmelisiniz.
 
C TİPİ bir kişiliğe sahipseniz özelliği ; Sistematik,düşünceli,duyarlı,ihtiyatlı olarak tanımlanmıştır.Bu tip biri iseniz acile uğrayan (icaben vs) branşlardan uzak durmanızda fayda var.Hastaları taburcu edemezsiniz 🙂 bu tip kişilikleri bir odaya koyun sürekli hasta baksın dr.house gibi ayrıntılara ilgili tiplerdir.Dahili branşlar da mutlu ve başarılı olabilirler hele de preklinik branslarda .Risk almak istemez bu grupdaki kişilik tipine sahip kişiler, o yüzden cerrahi branş vs yapılır ama kişiliğine uygun minör cerrahi gibi branşlar seçmelerinde fayda olabilir.
 
D TİPİ bir kişiliğe sahipseniz özelliği ;strressli,negatif,karamsar,depresif olumsuz ruh haline sahip olarak tanımlanmıştır.Aslında bu kişiler klinikten çok preklinik ama ortamın aydınlık olduğu 🙂 radyoloji vs iyice basar ruhuna çünkü,laboratuar branşları vs mutlu etmekten çok en azından daha da depresyona girmesini engeller.Gidip de kardiyo,anestezi yazar ve önünde ölüm vs sürekli görürse kendi sağlığını bozabilir.Var mı böyle arkadaşlar tabiki var,olabilir de.Kendi sağlıkları için ve hizmet verenin sağlığı için klinik harici önerimdir. Preklinik can olabilir bu tip de ki arkadaşlar için de.
 
ÖZETLE: İnsan çeşit çeşit ve bu 4 tipin hepsinden hepimizde biraz var.Ama bazı tipler daha ağır basar kişide.Bölüm seçerken önce kendini bilmekle başlar önceki yazılarda değindiğim gibi.Ne demiş Yunus Emre;
 
“ilim ilim bilmektir,
ilim kendin bilmektir,
sen kendini bilmez isen,
bu nice okumaktır?”
 
Kendinizi bilir ve üzerinize “cuk” oturacak branşa girerseniz,bu hayatta ve meslekte mutlu olmamak için sebep yok diye düşünüyorum.Tıp ı istemeyerek yazdı iseniz de bu şekilde seveceğiniz branşlarla kısır döngünüzü kırabilirsiniz dostlar iyi çalışmalar dilerim.Hakkınızda hayırlısı olsun dileklerimle…
 
İlgili dostlara okumaları tavsiye olunur:
Fotoları aldığım site:

Burak Ölmez

Büyük Türk hakanı Atilla; "Atımın nalındaki bir çivi düşseydi, bu büyük ülke olmazdı!" demiş. "Ama nasıl olur?" demişler. "Bir çivi bir ülkeyi nasıl kurtarır?" Atilla cevap vermiş; "Bir çivi bir nalı, bir nal bir atı, bir at bir komutanı, bir komutan bir orduyu, bir ordu da koca bir ülkeyi kurtarır" (teşbihte hata olmasın) bir "tüyo" bazen bir "hayat"kurtarabilir felsefesinde bir insan,bir hekim..
Başa dön tuşu